Odiseo Bichir

Odiseo Bichir was born on May 3, 1960 in Mexico City, Distrito Federal, Mexico. He comes from a family of actors. His father Alejandro Bichir, was also an actor and director too. His mother Maricruz Nájera, is an actress, as well as his younger brothers Demián Bichir and Bruno Bichir who are also actors. He began his professional career at age nine in theater plays. He debuted in the telenovela La Venganza in 1977. Throughout his career, he has acted in telenovelas including; El Padre Gallo, Monte Calvario, Carrusel, La Pícara Soñadora, Más Allá del Puente, María la del Barrio, La Antorcha Encendida, El Diario de Daniela, Aventuras en el Tiempo, Amarte es mi Pecado, Mundo de Fieras, Cuando me enamoro, and many more. In theater play, he has worked in Extras and Closer, alongside his brothers. In 2007, he starred in the movie Mosquita Muerta, along with his brother Bruno Bichir. In 2008, he appears in one episode of Mujeres Asesinas. Later that year he joined the cast of the series S.O.S: Sexo y Otros Secretos. In 2009, he starred in the movie Las Bicicletas, sharing scenes with Jaime Camil and Rafael Inclán. He also starred in a theater play with Alfonso Dosal called Una Noche en la Playa. He made a special appearance in the telenovela A que no me dejas in 2015 with Camila Sodi, Osvaldo Benavides, again with Alfonso Dosal and others. His mother Maricruz Nájera also made a special appearance in that telenovela, but she never shared scenes with him in there.

Filmography

Films

Frida Still Life (1983) - Young sandinista
El coronel no tiene quien le escriba (1999) - Dr. Pardo
Un dulce olor a muerte (1999) - Pascual
Crónica de un desayuno (2000) - Roberto
Antigua vida mía (2001) - Emilio Palma
Hidalgo: La historia jamás contada (2010) - Teacher
Hecho en China (2012) - Marcos Márquez
Colosio: El asesinato (2012) - Licenciado José Francisco Ruiz Massieu
El Santos vs la Tetona Mendoza (2012) - Cerdo Gutiérrez
Amor del bueno (2012) -  Andrés

Television

Pacto de amor (1977) - Guillermo
La venganza (1977) - Caleta
J.J. Juez (1979) - Raúl Gondra
Monte calvario (1986) - Roberto
El padre Gallo (1986) - Juan Francisco
Rosa salvaje (1987) - Pilot
El rincón de los prodigios (1988) - Padre Matías
Carrusel (1989) - Féderico
La fuerza del amor (1990) - Carlos
La pícara soñadora (1991) - Ignacio Martínez
Entre la vida y la muerte (1993) - Chon-Li
Más allá del puente (1994) - Tilico
Mujer, casos de la vida real (1994) 
María la del Barrio (1995) - Renato
Caminos cruzados (1995) - Orlando
La sombra del otro (1996) - Germán
La antorcha encendida (1996) - Fray Servando Teresa de Mier
Mi pequeña traviesa (1997) - Salvador
El diario de Daniela (1999) - Joel Castillo
Amigos x siempre (2000) - Francisco Capistrán
Aventuras en el tiempo (2001) - Avaro Zopilote-Prof / Lostime
Amarte es mi pecado (2004) - Sergio Samaniego
*–2007 Mundo de fieras (2006) - Tiberio Martinez Farias
Mujeres asesinas (2008) - Rodolfo Ramírez
Hermanos y detectives (2009) - Profesor Fuentes
Gritos de muerte y libertad (2009) - General Félix Calleja
Cuando me enamoro (2010) - Dr. Álvaro Nesme
La mujer del Vendaval (2012) - Mateo Reyna
A que no me dejas (2015) 
La Doña (2016) - Lázaro Hernández

Links / Enlaces

InstaGram:
https://www.instagram.com/odiseobichir/
Twitter:
https://twitter.com/odiseobichir62
FaceBook:
https://www.facebook.com/odiseo.bichir

Translate This Page

Make a free website with Yola